Tilbagekaldelse

Al erfaring viser, at ting kan gå galt, selvom man har et velfungerende produktsikkerhedsarbejde - selv for de største og bedste i klassen. Derfor kræver loven, at man skal holde øje med, om ens produkter er så sikre, som de var, da de første eksemplarer blev testet i laboratoriet, og at man er klar til at tage affære, hvis det viser sig ikke at være tilfældet.

Meget kan gå galt, når først produktet møder virkeligheden hos kunderne: Dels kan produktet blive anvendt på en utiltænkt og farlig måde, dels kan man have overset noget, da man testede de første eksemplarer, og dels kan produktionen ændre sig og gøre produktet farligt, uden at man er klar over det.

Så er det vigtigt at kunne reagere hurtigt og effektivt, og det kræver forberedelse. Forberedelsen består i at opbygge en "drejebog" med følgende trin:

  1. Detektere "hændelsen"
  2. Analyse - hvad er der sket, hvordan skal vi reagere?
  3. Beslutningsoplæg
  4. Eksekvering
  5. Opfølgning

Torben Rahbek kan hjælpe med at opbygge sådan en drejebog, der passer præcist til virksomheden. Så er man forberedt og kan agere professionelt, hvis presse eller myndigheder en dag ringer.